OCT 27 2020

Att driva ett aktiebolag

Ekonomi, Företag

Att driva ett aktiebolag är för en del en stor dröm. Friheten att kunna forma din egen verksamhet, dina arbetsdagar och de mål och visioner du brinner för. Inför etableringen av ditt bolag, finns det en hel del hjälp att ta del av för att säkerställa att du vet vad som gäller. Verksamt har sammanställt en guide för vad du behöver tänka på i detta skede.

Hur kan du finansiera ditt bolag?

Ett företag behöver tillgångar för att kunna bedriva verksamhet. I uppstarten av ett aktiebolag behöver ett aktiekapital på minst 25 000 kronor investeras. Den summan räcker dessvärre inte så långt, i de fall ditt bolag behöver göra investeringar inför en ny satsning. Ibland kan det därför vara nödvändigt med ett företagslån. Denna sammanställning kring vad som är bra att tänka på inför att ta ett företagslån kan vara bra att gå igenom.

Hur skapar du ett långsiktigt sunt aktiebolag?

Att bedriva ett aktiebolag är hela tiden en balansgång mellan att hitta nya affärsmöjligheter och att säkerställa att dina nuvarande affärsområden vidareutvecklas på ett sunt sätt. För att säkerställa att du utvecklar affären på rätt sätt, är det en god idé att skapa en årlig affärsplan. Detta gör att du behöver definiera vad dina affärsmål och visioner är, vilket kommer att förenkla beslut som du löpande behöver ta ställning till.