NOV 19 2015

Starta eget företag

Företag

Att starta eget företag är inte alls alla som har de förutsättningar som krävs, men känner du att du är redo och har en affärsidé som är svårslagen så ska du defensivt satsa. Du har alla förutsättningar att lyckas.

Framförallt så ska du inte bli skraj för att det är så mycket att tänka på i början, du kommer snart in i ruljansen och lär dig allt eftersom. Det kan vara fråga om olika regler från myndigheter och hur skatt och moms ska redovisas. Gör det inte krångligare än det är men respektera ändå de svårigheter som kan uppstå. Fråga mycket bland myndigheter, vänner och branschkollegor.

Det kan vara så att du startar i backe uppåt, det behöver inte vara så men för det mesta så är det mycket som ska falla på plats innan det planar ut och det börjar gå lättare. Lätt behöver det inte bli, men du blir bekvämare i din sits som egen företagare när du klivit över några trösklar. Det är du som driver ditt företag framåt och uppåt och om du bestämt dig för att kämpa så kommer det att slå väl ut.

Ta hjälp utifrån om det är frågor du inte förstår dig på, även om det skulle kosta en slant så kan det vara värt att få expertishjälp som gör att du tjänat in en massa ensamma timmars funderande för att få fram en lösning. Kolla upp med andra företagare om du kan få hjälp av någon som mentor. Även myndigheter kan hjälpa till med dessa saker. Skaffa dig ett bra nätverk som kan supporta dig när du behöver hjälp. Och framförallt, ge inte upp om något går dig emot. Tänk att det kommer att lösa sig om du bara kämpar väl.