FEB 02 2023

Behov av större lokaler för företaget

Företag

Växer ditt företag har du nog ett antal praktiska utmaningar att hantera. För samtidigt som det känns väldigt bra när företaget växer, kommer du behöva se till att du och dina medarbetare även fortsatt har rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. En nödvändig förutsättning är att ni har rätt lokaler.

Rätt plats och rätt utrymme

Att hitta rätt lokaler kan ge olika utmaningar beroende på var i geografin ditt företag finns, men det är alltid en fråga om att söka på rätt ställen. Om lokaler i Trollhättan kan vara relevanta, bör du till exempel ta en titt hos Kraftstaden.

När du sedan tittar på lokalerna, behöver du givetvis tänka på storleken, men också på hur de är disponerade. En del verksamheter kan med fördel vistas i kontorslandskap, medan andra kräver mindre rum för arbetsgrupperna. Numera vet vi också att det är viktigt för trivseln att låta varje kontorsarbetare få sitt eget skrivbord.

Expandera klokt

Slutligen en liten varning. Det kan vara frestande att skaffa större lokaler än ditt företag för tillfället behöver, för att kunna fortsätta växa i. Men lokalkostnader som samlas över tid kan bli rätt mycket pengar. Därför är det ofta klokt att istället välja en lokal som är lagom nu, och sedan byta igen om företaget fortsätter växa.