JUL 27 2020

Dags för mässor

Företag

Hösten och våren är högtid för olika former av mässor. Kanske är det dags att locka nya kunder eller leverantörer, eller så behöver ni anställa. Även om mässor är en roligt och bra sätt att synas så krävs det en del arbete. Utöver att välja rätt mässa för er så behöver ni se till att ert bås står ut i mängden för att locka besökare. Bäst gör ni detta genom att försöka att spela på besökarens sinnen såsom syn, hörsel eller doft. För synens skull finns olika typer av vimplar där ni kan trycka er logotyp eller andra budskap, easytryck har ett bra utbud att välja bland. Här är egentligen ju större desto bättre den bästa måttet. Att välja samma layout på allt material är också viktigt för att förstärka intrycket. Slutligen så är det bra att bygga på djupet, men andra ord att sprida ut reklamskyltar så att det finns både vid ingången till båset och längre in i båset. Målet är med andra ord att för besökarens syn skrika ut vilka ni är.

Personalen som bemannar båset bör väljas med omsorg. Om ni säljer komplexa produkter så är det klokt att ha experter på plats som förstår kundens frågor och behov, men glöm inte att mer sociala medarbetare med lägre kunskap många gånger kan vara bättre på att locka in kunden till experten. Låt med andra ord rätt person arbeta på rätt plats och kombinera olika kompetenser.

Slutligen så är olika typer av giveaways något som besökarna alltid uppskattar. Kanske pennor, pin eller godis. För att locka in kunder kan en popcorn maskin vara ett oväntat bra knep. Nästan alla älskar popcorn och besökarna kommer att låta sina luktsinnen styra dem till ert bås. När ni väl lockat in kunderna kan det också vara roligt att erbjuda besökaren någon enklare tävling med priser. Kanske kan ni köpa in fina priser med er logga på för att tävla ut till kunderna?